Maxida Märak

2022-08-26 släppte Maxida Märak låten Korthus där Jocke Berg är med och sjunger tillsammans med Maxida och Maria Jane Smith.

Om samarbetet med Jocke säger Maida följande:

– Att jobba med Jocke är fint på alla sätt. Under min uppväxt så sneglade jag mot Kent, men var inte en del utav den stora skaran följare. Det är i vuxen ålder som jag insett vilken fingertoppskänsla som ligger bakom Jockes skrivande och komposition. Vissa människor besitter en gåva – förmågan att skapa en länk mellan själen och hjärtat ut till den fysiska kroppen som sen kan skapa konst. Jag skulle vilja säga att Jocke har just den gåvan. Han är ytterst ödmjuk och lyhörd, och vi skrev verkligen allting ihop. Det hela kändes mest kul, för det var enkelt. Och det är väl så – är det rätt så är det lätt. Förmodligen fungerade våra energier rätt bra. Att tonsätta text är en sak – men att läsa av texten och skapa melodier som speglar precis samma känsla är en helt annan. Jag är väldigt stolt över att få jobba med en sån klok människa, och glad över att ha funnit en vän.

Kingsize Magazine

Förutom Maxida, Jocke och Maria så har även Carl Falk (jobbat med bl.a. Avicii) och Albin Nedler (jobbat med bl.a. Martin Garrix) hjälpt till med låten.